ASUNTOILMANVAIHTO

TARVIKKEET, KONEET JA VARAOSAT PIENTALOIHIN

Satatech Talotekniikka Oy  tarjoaa pientalojen ilmanvaihto- ja jäähdytysratkaisut. Lisäksi palveluumme kuuluvat lämpöpumppulaitteistot.
Varastostamme löytyy hyvä valikoima pientalojen ilmanvaihtotarvikkeita ja varaosia.

Kauttamme saat huollot ja varaosat kaikkiin pientalojen ilmanvaihtokoneisiin. Huoltoasentajillamme on laitekohtainen koulutus kaikkiin yleisimpiin konemalleihin.

Terveellinen sisäilma
Kodissa tarvitaan raikasta ja puhdasta ulkoilmaa, jotta
asukkaat voivat hyvin. Ilmastoinnilla vaikutetaan ensisijaisesti terveyteen mutta samalla myös energiankäyttöön ja rakennuksen käyttöikään. Toimivalla ilmastoinnilla estetään rakennuksen kosteus- ja homevauriot. Rakennuksen energiankulutuksesta 30-40 %:a poistuu ilmanvaihdon kautta, eli lämmön talteenotto on ilmanvaihdon yhteydessä järkevä ratkaisu.
Lämmön talteenottolaitteet ovat viime vuosina kehittyneet erittäin tehokkaiksi.

Ilmastoinnin suunnittelu
Kodin sisäilman tulisi vaihtua ulkoilmaan vähintään kerran kahdessa tunnissa. Ilmanvaihtokoneen on vaihdettava tämä ilmamäärä 50-60%:n tehollaan. Kojeen teho määritellään talon ilmamäärätarpeen perusteella. Tehostusta tarvitaan mm. poikkeaviin olosuhteisiin ja pesutilojen kosteuden poistoon. Laitteisto mitoitetaan ja säädetään siten, että rakennuksen painesuhteet ovat tasapainossa.

Kanavoinnin periaate
Puhdas, suodatettu ja lämmitetty tuloilma johdetaan makuuhuoneisiin, oleskelutiloihin ja saunan kiukaan yläpuolelle. Pesuhuoneesta, kodinhoitohuoneesta ja wc-tiloista kostea ja epäpuhdas ilma poistetaan ulos vesikaton läpi lämmöntalteeottolaitteen kautta.

Keittiön ilmanvaihto voidaan toteuttaa liesituulettimella, huippuimurilla tai liesikuvulla. Keittiön lieden poistoa ei yhdistetä yleisilmanvaihtoon.

Venttiilit
Oikein sijoitetut ja kooltaan sopivat venttiilit takaavat vedottaman ilmanvaihdon. 

Lämmöntalteenotto
Lämmöntalteenottolaite lämmittää ulkoa tuotavan ilman poistettavalla sisäilmalla. Näin saadaan poistoilmasta ”ilmaista” energiaa, joka tarvitaan kylmän ulkoilman lämmittämiseen. Ilmastoinnin ilmanotto sijoitetaan rakennuksen pölyttömälle puolelle. Poistettava sisäilma johdetaan läpi vesikaton ulos.

Ilmamääräsäätö
Laitteisto säädetään voimassa olevien rakentamismääräysten mukaan tasapainoon, niin ettei asunnossa ole yli- tai alipainetta. Säätämätön ilmanvaihtojärjestelmä voi olla rakenteiden kannalta kohtalokas.

Huolto
Laitteiston toimivuuden takaa säännöllinen huolto. Varastostamme löytyy vaihtosuodattimet kaikkiin yleisimpiin konemalleihin.